2016. június 11., szombat

Itthon!

Tegnap délután hosszas várakozás után hazajöhetett Bogi!
Ennek Bendi és Julcsi is nagyon örült. Odabújtak mellé, puszilgatták, ölelgették, simogatták. A sok új inger, színek, képek meg miegymás egészen lekötik, szívesen nézeget.

Kicsit az állapotáról: A műtét célja a kamrafunkciók helyreállítása volt. A sok lyuk miatt volt nagyon gyenge. Ez alapvetően sikerült is. A bal kamra teljesen jól működik. A jobbnak még mindenképpen időre van szüksége. Minden korábbi lyukat sikerült bezárni. Korábban is volt és most is van visszafolyás az egyik billentyűnél. Reményeink szerint ez is javulni fog. Csütörtökön felraktak egy 24 órás EKG-t Bogira. Ennek kiértékelésekor vették észre, hogy a szív frekvenciája magasabb (a pulzus alváskor sem csökken le megfelelően). Ezért ezt is figyelemmel kell követni, kap is rá gyógyszert.

Tehát van még mire odafigyelni, rendszeresen fogunk kontrollra járni. A most kapott gyógyszerek és mennyiségei is várhatóan módosulni fog, illetve reméljük, hogy egyre kevesebb fajtából egyre kevesebbet kell majd kapnia.
A műtét után a szervezetnek helyre kell állnia, túl kell lennie a korábbi állapot és a műtét megterhelésén. Ez azt jelenti, hogy kb. 3-4 hónap múlva lehet megállapítani, hogy mi maradt a műtét után, mivel kell még foglalkozni.

Bogit - ahogy eddig is, - próbáljuk erősíteni, segíteni. Most megint egy kicsit másmilyen lesz. Ez egy hosszabb út lesz, aminek nem látjuk az állomásait, viszont nagyon sok benne az elágazás.

Nagyon köszönjük Nektek azt a rengeteg segítséget, imát, ránkgondolást, komatálat, üzenetet, amiket kaptunk! Nektek (is) köszönhetjük, hogy ezt most úgy írhatjuk, hogy itt ülünk egymás mellett és mögöttünk hárman alszanak!

Anna & Bence


Pár kép:

Ma már esküvőn is voltunk! :)



Így örültek Boginak a nagyok! :)

1 megjegyzés:

  1. Jó látni a képeket és olvasni a híreket! Szeretettel gondolunk Rátok és imádkozunk Értetek: Kati és Bence

    VálaszTörlés