2018. május 20., vasárnap

A második szívszülinap

Észre se vettük, hogy megint eltelt egy év.



Immáron két évvel ezelőtt volt életünk egyik legnehezebb napja, ami - hála Istennek, a sok ránk-gondolónak, az orvosoknak és még sorolhatnám - mára egyik ünnep napunk!

Az elmúlt egy évben sok "kisebb" dolog történt velünk, Bogival. Volt tüdővizsgálaton, ahol kiderült, hogy a megnövekedett szíve és a porcgyengesége miatt az egyik főhörgőn van egy komolyabb szűkület. Ezt ki fogja nőni. Addig pedig a köhögősebb időszakokban megelőző jelleggel is inhalálunk.
Rendszeresen jártunk Dévény-tornára is, amivel Boginak nagyon érdekes volt a kapcsolata. Igazából szeretett odamenni, szereti a Tornásztató néninket, de magát a masszírozást elvből nem, és ennek hangot is adott... :) ("elvből": nem fájt neki, nem  küzdött ellene, csak éppen nem tetszett neki :)) Egy ideje már ide sem járunk (bár lehet, hogy újra felvesszük a programjaink közé). Nagyon ügyesen jár, szalad, motorozik, kóstolgatja a futóbiciklit is.

Folyamatosan jár a szája, olykor értjük is, hogy mit mond. Viszont az akarat ereje legalábbis szinten tartott (bár néha azt érzem, hogy komolyan erősödött...). Például ha valamit nagyon magyaráz, ismételget és mi nem értjük, akkor bárhogy is próbálkozunk, nem hajlandó máshonnan megközelítve elmagyarázni.
Azt is lehetne mondani, hogy biztos nem érti, de ez nem igaz. Olykor ugyanis elárulja magát és kiderül, hogy mindent pontosan hallott és nagyon jól megért. :)


A "nagyokkal" jó testvérek módjára elvannak. Olykor játszanak, olykor kedvesen piszkálják egymást, de jól megvannak. Még mindig próbáljuk leszoktatni a harapásról, szerintünk már vannak kisebb sikereink... :)


Nagyon jól esik, hogy sokszor kérdezik/kérdezitek, hogy mi van Bogival, hogy van. Ahogy Ti sem felejtitek el Őt, úgy mi sem felejtünk Titeket! Gyakran eszembe jutnak kis emlék-töredékek abból az bizonyos hónapból. A sok ima, sms, telefon, beszélgetések, a komatálak, ..., az egész hatalmas, összefüggő, kissé kusza háló. Ami megtartott minket, ami összeköt minket Veletek. Nagyon hálásak vagyunk érte és értetek! Köszönjük!
Jó lenne, ha Ti is megéreznétek azt a hihetetlen nagy kegyelmet, energiát, amit mi kaptunk!

Köszönjük, hogy számíthattunk és számíthatunk Rátok!
Köszönjük, hogy Veletek együtt itt lehetünk!

Bogi és a többiek